Гулбис здраво изпоти Федерер, но нищо повече (+видео)



07-01-2010 20:33 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира "Qatar Open" в Доха, след доста труден успех над Ернест Гулбис с 2:1 сета. В отделните части швейцарецът се наложи с 6:2, 4:6, 6:4 за близо два часа игра. В същото време латвиецът пропусна да направи сензация, подобна на миналогодишната, когато победи Джокович на старта на сезона. Световният номер 1 пък вече ще очаква Николай Давиденко на полуфинал.

Федерер спечели с лекота първия сет или по-точно много нервният Гулбис му го подари, правейки един куп непредизвикани грешки. Нещата се промениха през втората част. Латвиецът нижеше ас след ас и като цяло показа невероятна успеваемост при първи сервис. Това му помогна да се възползва от слаб гейм на Федерер при 5:4 в негова полза и той изравни резултата - 1:1 сета.

Решителният трети сет се превърна във фестивал на пробивите. Все пак Федерер успя да спечели подаването на Гулбис 2 пъти и затвори срещата с 6:4 и шампионски ас за последната точка. Така единствено Давиденко изглежда способен да лиши света от ново зрелище Федерер - Надал във финалната среща.


"Гулбис е един от най-талантливите играчи в момента и заслужава да бъде напред в ранглистата. Аз подходих сериозно към мача и не съм изненадан от силната му игра", обясни затрудненията си Федерер.


 

Роджър Федерер Швейцария Победител    6 4 6
 
Ернест Гулбис Латвия     2 6 4

Статистика на двубоя




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини