Раонич спечели първия канадски финал в ATP



03-08-2014 23:39 | Николай Драганов

Милош Раонич спечели шеста титла в своята кариера, надигравайки сънародника си Вашек Поспишил на финала на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон.

 

23-годишният Раонич стигна до трофея след успех с 6:1, 6:4 като по този начин не загуби нито един сет в рамките на целия турнир. Финалният двубой на Citi Open 2014 пък ще бъде запомнен и с това, че за първи път в историята в директна битка за трофей един срещу друг застанаха двама канадци.

 

Трофеят от Вашингтон е общо шести в кариерата на Раонич и първи за 2014 година. За неговия съперник това бе първи финал в кариерата. В двубоите помежду им Милош вече води с 2:0 победи.

 

В рамките на целия мач Раонич успя да сервира отлично и даде само една точка за пробив на Посшипил във втория гейм, която обаче не бе реализирана. За сметка на това Милош проби три пъти в първата част и веднъж в последния гейм на втория сет, което му гарантира трофея.

 

Благодарение на този успех Милош Раонич ще изравни своята най-добра позиция в ранглистата, като от утре ще се изкачи с една позиция до №6 в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини