Измъчена победа за Ноле на старта в Торонто



06-08-2014 22:47 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович записа трудна победа в първия си двубой на "Мастърс 1000" турнира в Торонто, надигравайки с 6:2, 6:7(4), 7:6(2) Гаел Монфис.

 

Близо три часа бяха необходими на Ноле при завръщането му на корта след титлата на "Уимбълдън" и сватбата с Йелена Ристич за да стигне до успех срещу сърцатия французин.

 

Ноле успя да стартира леко с два пробива в края на първия сет за категоричното 6:2, но през втория сет Монфис показа здрави нерви и стигна до тайбрек, който успя да спечели и да изравни. Драмата бе пълна в третата част, която започна с пробив в полза на Монфис и преднина от 3:1, но за радост на своите фенове Ноле бързо се върна в мача, върна пробива и се добра до тайбрек, който този път успя да спечели.

 

Следващият съперник на Джокович ще бъде друг французин - Жо-Вилфред Цонга, който надигра със 7:6(6), 6:4 сънародника си Жереми Шарди.

 

Далеч по-лесно със своето първо препятствие в Торонто се справи Анди Мъри, който надигра с 6:2, 6:2 американецът Ник Киргиос, който нашумя с победата си над Рафаел Надал на "Уимбълдън".

 

Британец имаше нужда само от 54 минути за да стигне до победата, като по време на целия двубой не остави никакво съмнение в по-голямата си класа и надигра Киргиос във всички елементи, което костваше на американеца включително и една счупена от разочарование ракета.

 

Следващият съперник на Анди Мъри в Торонто ще бъде Ришар Гаске, който се справи с Иво Карлович 5:7, 7:6(5), 6:3. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини