Вожняцки с нов впечатляващ успех в Монреал



07-08-2014 10:41 | Станко Димов

Каролина Вожняцки се класира за трети кръг на турнира в Монреал, след като се справи с 6:1, 6:2 в двубоя си срещу Клара Кукалова.

Следващата съперничка на бившата №1в света ще бъде американската квалификантка Шелби Роджърс, която на старта изненадващо победи представителката на домакините на „Роджърс къп” - Южени Бушар.

„Това е любимата ми настилка, а и напоследък играя доста силно във всички турнири. Монреал винаги е бил успешно място за мен, след като през 2010 година дори спечелих турнира. Чувствам се добре и се надявам да продължа победната си серия”, каза Вожняцки, която е загубила само пет гейма в двата си мача на турнира на твърди кортове в канадския град.

Вожняцки започна надпреварата с приповдигнато настроение, след като спечели първия си турнир за годината при триумф в Истанбул.

В Канада обаче тя ще трябва да се справи с намиращата се в отлична форма и поставена под номер едно в схемата Серина Уилямс. Двубой между двете е възможен на четвъртфинал. Американката победи с 6:0, 6:2 Саманта Стосър в мач, който беше прекратен за 28 минути поради лек дъжд. Миналата седмица тя пък спечели турнира в Станфорд, Калифорния.

Уилямс се нуждаеше само от 59 минути игрово време, за да се поздрави с успеха. Следващият й мач е срещу поставената под номер 15 Луцие Шафаржова, която е загубила всичките си шест мача до момента срещу американката.

ОСНОВНА СХЕМА В МОНРЕАЛ

ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини