Давиденко отказа Карлович ... със сервис



07-01-2010 23:47 | Станко Димов

Николай Давиденко и Роджър Федерер ще ни забавляват в утрешния полуфинал на турнира "Qatar Open" в Доха. Това стана възможно, след като руснакът измъкна победа със 7:6 (4), 7:6 (7) над Иво Карлович. В другия мач, който ще излъчи финалист, ще играят Рафа Надал със сърбина Викто Троицки.

Иначе двубоят между Давиденко и Карлович ще се запомни с феноменално сервиране на дребничкия световен номер 6. Той изкара 13 гейма при 86% вкаран първи сервис, което рядко срещано постижение, особено пък за Давиденко. По принцип подобни изпълнения са характерни за хърватина, който е висок 208 сантиметра и разчита предимно на този си удар. Карлович вкара едва 64% първи сервис, нанизвайки скромните за него 17 аса. Мачът логично се реши в два тайбрека, а освен сервиса, отлично се получаваха и минаващите удари на мрежата на Давиденко.

Така утре Федерер и Давиденко ще играят в повторение на финала от заключителния "Мастърс" в Лондон преди малко повече от месец. Тогава швейцарецът загуби от този опонент за първи път от 13 мача между тях.

 

Николай Давиденко Русия Победител    77 79
 
Иво Карлович Хърватия     64 67

Статистика на двубоя




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини