В Германия: Григор Димитров е най-добрият



07-08-2014 17:19 | Любомир Тодоров

Трима млади тенисисти заплашват големите и все по-често ще са препятствие за тях на всеки турнир. В последните 18 месеца за тях се говори все по-често и има защо.

Раонич - повече от един удар
Може би неговото представяне е най-запомнящо се в последните седмици. 23-годишният тенисист емигрира като дете от Черна гора и отива в Торонто. Сега той е 6-и в света. Това не е чак такава изненада, защото през 2011 г. той бе избран за новобранец на годината. Канадецът подобрява играта си постоянно и вече не разчита само на първия си сервис като единствено оръжие. През този сезон той стигна полуфинал на "Уимбълдън", а наскоро взе титлата във Вашингтон. А това си е повече от добра загрявка преди US Open.

Гулбис - от частни самолети до арести
Кариерата на латвиеца започва леко. Все пак баща му е собственик на банка, милиардер, един от най-богатите хора в балтийските страни. 25-годишният Ърнестс Гулбис често лети по турнири с частния самолет на татко. Той се забърква и в скандални ситуации. През 2009 г. той бе арестуван в хотел в Швеция, където бе в компанията на две проститутки и отказа да плати глобата. Латвиецът често казва, че е в тениса не защото иска слава или пари, а "просто иска да е най-добрият. През тази година взе титла в Марсилия и Ница и в момента е на 10-о място в света. "Ако съм концентриран, ще стана №1", каза Гулбис наскоро.

Най-добрият от всички

Григор Димитров има същите цели като другите двама от това трио. 23-годишният българин направи най-големия си скок в ранглистата и причината за това не е само полуфиналът на "Уимбълдън". Той взе три титли на три различни настилки - твърди кортове, клей и трева. Българинът може да играе добре навсякъде. Той е еднакво добър и на мрежата, и от основната линия. Благодарение на страхотния си до момента сезон Димитров се изкачи до 8-о място в света. Но това е едва началото за него.

Заплаха отзад
Още един тенисист може да се добави към групата на младите, които настъпват все повече. Кей Нишикори вече спечели две титли, игра финал на "Мастърс" турнир. 24-годишният японец е контузен в момента и няма да играе в Торонто. Нишикори влиза в тениса по интересен начин. Той е спонсориран от един от основателите на "Сони" Акио Морита, който дава средства на Кей и още двама младежи, защото много обича тениса.

Оливер Щайн, sportal.de
Превод: 7 дни спорт

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини