Изненада: Цонга тегли здрав бой на Джокович



07-08-2014 21:38 | Николай Драганов

Изненадваща загуба още в трети кръг на "Мастърс 1000" турнира в Торонто допусна световният №1 Новак Джокович. Сърбинът отстъпи с 2:6, 2:6 на Жо-Вилфред Цонга само за 65 минути и напуска безславно турнира.

Това бе първа поява на корта за Ноле след титлата на "Уимбълдън" и сватбата му, като още в първия му мач срещу Гаел Монфис си пролича, че сърбинът е далеч от най-добрата си форма.

В днешния мач той така и не успя да се противопостави на мощния французин, като вместо това изглеждаше нестабилен, не успяваше да се движи добре по корта и допускаше нетипично голям брой грешки.

"Поздравления за Жо. Той показа невероятен тенис, сервираше много добре. Очевидно днес бе по-добрият играч на корта. Аз дори не се доближих до играта, която исках да покажа преди мача. Просто нищо не се получаваше. Игра от основната линия, сервис, ретур - нищо. В общи линии - много лош ден, много слабо представяне", коментира Ноле след поражението.

Така поставеният под №13 в схемата Цонга ще се изправи срещу Анди Мъри, отстранил Ришар Гаске без игра след отказване на французина.

Победителят от този двубой пък очаква победителя от сблъсъка между Кевин Андерсън и Григор Димитров на полуфиналите.

С Кевин Андерсън е свързана другата изненада от днешния ден, тъй като 203-сантиметровият южноафриканец успя да изхвърли от турнира шампионът от Australian Open Станислас Вавринка след 7:6(8), 7:5.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини