Андерсън повали Stan The Man, предстои нов дуел с Димитров



08-08-2014 00:06 | Станко Димов

Кевин Андерсън наниза 29 печеливши удара, в това число 11 аса, и отстрани третия в схемата Стан Вавринка по пътя към четвъртфиналите на „Роджърс Къп” в Торонто.

Снажният южноафриканец се наложи със 7:6 (8), 7:5 след час и 44 минути игра, регистрирайки своята 30-а победа от началото на сезона. Андерсън достига за четвърти път в кариерата си до четвъртфинал на „Мастърс 1000” турнир. По-рано през сезона той спря Вавринка и в Индиън Уелс, отново на фаза осминафинал.

От своя страна Вавринка бе устремен към втори триумф в „Мастърс 1000” сериите, след като по-рано през сезона вдигна титлата в Монте Карло. Този път обаче швейцарецът сервира разочароващо и не успя да пречупи съпротивата на Андерсън.

В спор за място на полуфинал Кевин Андерсън ще срещне нашия Григор Димитров, който по-рано през деня надви трудно в 3 сета Томи Робредо. До момента Гришо и Андерсън са се срещали 5 пъти, като нашето момче води с 4:1 победи. Последният им дуел бе в началото на сезона на финала в Акапулко, където триумфира Димитров.

За Гришо надпреварата в Торонто е първа след историческия полуфинал на Уимбълдън. Най-доброто постижение на българина в „Мастърс 1000” турнирите е достигане до полуфинал (Рим, 2014).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини