Григор Димитров - Кевин Андерсън - 5:7, 7:5, 7:6(6)



08-08-2014 09:20 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа невероятно драматична и изстрада победа срещу Кевин Андерсън с 5:7, 7:5, 7:6(6) на четвъртфиналите на турнира в Торонто.



РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

 

СЕТ 1:

(сервира Григорв Димитров)

 

1:0 - Колебливо начало за Димитров, който изостана с 0:30, но за щастие бързо успя да намери ритъма си и обърна гейма с четири поредни точки в своя полза.

1:1 - Андерсън поведе с 40:0, но допусна няколко грешки и позволи на Гришо да се изравни. Последва ас и хубаво разиграване, завършило с аут на Димитров.

2:1 - Сравнително оспорван гейм, в който се стигна до две равенства - при 30:30 и 40:40, преди Гришо да наниже аз, а след това да спечели разиграването с търпелива игра и мрежа на Андерсън.

2:2 - Гейм за Андерсън, който също премина през равенство 40:40. Добрата новина е, че засега 203-сантиметровият южноафриканец успява да пласира едва 62% от първия си сервис, а лошата, че Гришо не успява да се възползва от това.

3:2 - Гейм на 15 за Григор Димитров. Гришо е спечелил 8 от 9 точки при вкаран първи сервис и 5 от 10 при втори, като засега не може да се похвали с висок процент вкаран първи сервис - 47%. 

3:3 - Андерсън намери първия си сервис и резултатът не закъсня - гейм на 0 в негова полза.

4:3 - Отличен отговор на Гришо, който също печели подаването без да даде точка на съперника.

4:4
- Нов гейм на 0 за Кевин Андерсън, който сгреши само един първи сервис.

5:4 - Гейм за Гришо на 15, в който българинът допусна двойна грешка, но наниза и ас. След кратка почивка Андерсън ще сервира за оставане в първия сет.

5:5 - Хубав гейм, в който Андерсън поведе с 40:0, но Гришо успя да се закачи за него и след страхотен минаващ удар стигна до равенство, а след това и до първа точка за пробив в мача с цената на сетбол. Отговорът на Андерсън? Два аса и нов отличен първи сервис, който му позволи бързо да спечели разиграването.

5:6 - Много лошо! Пробив за Андерсън! Ужасен гейм на Димитров, който изостана с 15:30, спаси се веднъж с помощта на системата "ястребово око" но така и не успя да вкара първи сервис и при първата си точка за пробив южноафриканецът проби след нова непредизвикана грешка на Гришо. 

5:7 - Сет за Кевин Андерсън. Гришо взе първата точка в гейма, а при втората имаше шанс да играе на втори сервис, но дори не успя да влезе в разиграване. Последва още една точка за Андерсън, след което и два аса за преднина от един сет. 

 

СЕТ 2:

(сервира Григор Димитров)

 

1:0 - Гейм на 15 за Гришо, който откри сета с отлична къса топка.

2:0 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Отличен гейм за Гришо, който показа онова, което може би липсваше в първата част - повече агресия и креативност, няколко нахлувания към мрежата. Българинът се добра до две точки за пробив, но Андерсън успя да ги спаси с отлични първи начални удари. Последва нова спасена точка за пробив, този път на втори сервис, но при четвъртата възможност южноафриканецът не издържа и прати топката в мрежата.

3:0 - Пробивът е затвърден след може би най-дългият гейм в мача, продължил 8:40 минути и преминал през 4 равенства. 

3:1 - Андерсън печели гейм, в който Гришо имаше своите шансове за втори пробив при 15:30, но не успя да се възползва.

4:1 - Гейм на 0 за Димитров, който в момента изглежда много стабилен. Българинът обаче не трябва да забравя, че от подобна ситуация и при сходен резултат до този момент няколко пъти по време на турнира си позволи да изпусне инициативата и пострада. 

4:2 - Андерсън намалява резултата след гейм на 15.

5:2 - Историята бе на косъм да се повтори, като Гришо изигра слаб гейм откъм успешен първи начален удар и първо изостана с 0:30, а после трябваше да спасява и точка за пробив. За щастие Димитров този път се справи и запазва преднината си от един пробив.

5:3 - Андерсън не се отказва и запазва интригата след изоставане от 0:30. Гришо ще сервира за втория сет.

5:4 - Сетът продължава. Пробив за Андерсън. Двойна грешка и три непредизвикани грешки от страна на Димитров подариха гейма на неговия съперник в ключов момент.

5:5 - Равенство в сета, след като Андерсън направи точно това, което трябваше да стори Димитров минута по-рано - няколко отлични начални удара и бърз гейм без игра.

6:5 - Гришо ще играе поне тайбрек за оставане в мача. Българинът се измъкна от много тежка ситуация, отразявайки точка за пробив с цената на скрит мачбол. В момента Андерсън изглежда доста по-спокоен и прецизен на корта, но все още нищо не е свършило за Димитров в Торонто.

7:5 - ПРОБИВ И СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! РАВЕНСТВО В МАЧА! Колко бързо могат да се променят нещата на корта! Ужасен гейм за Андерсън, който почти не успя да вкара първи сервис и допусна няколко непредвизвикани грешки, от които Гришо се възползва. Мачът започва отначало!

СЕТ 3:

(сервира Григор Димитров)

 

1:0 - Светкавичен гейм за Димитров, който връща напрежението в полето на съперника.

1:1 - Гришо имаше своите шансове, но 30:30 бе всичко, до което Андерсън позволи да се стигне.

2:1 - Подобен сценарий в третия гейм на третия сет - 30:30, последвано от отлично построено разиграване и директна точка за Димитров.

2:2 - Гейм за Кевин Андерсън, който първо се измъкна от ситуация 0:30, а след това спаси и точка за пробив. Каквото и да се случи в този мач, победителят няма да бъде незаслужен.

3:2 - Григор Димитров отново повежда в резултата след гейм на 15 в своя полза. Двамата играчи навлизат в заключителните минути от този мач, когато една грешка може да се окаже фатална.

3:3 - За пореден път в този мач Андерсън се измъква от 0:30, а след това и от точка за пробив чрез чудесни първи сервиси.

4:3 - Пореден напрегнат гейм, завършен с ас от Григор Димитров. Кой от двамата големи тенисисти ще се пречупи първи в този страхотен двубой?

4:4 - Без изненади - 0:30 в полза на Гришо и отново Андерсън се спасява...

4:5 - Мачът е към своя край. Пробив за Андерсън, при това на 0. Южноамериканецът показа какво трябва да се случи при прединна от 0:30 и изобщо не позволи на Димитров да спечели нова точка в този гейм, довеждайки към края авантюрата на Гришо в Торонто.

5:5 - ПРОБИВЪТ Е ВЪРНАТ, МАЧЪТ ПРОДЪЛЖАВА! Андерсън пропусна два мачбола и допусна да бъде пробит след уникални грешки! Дали това е знак от съдбата?

6:5 - Солиден гейм за Григор Димитров, който си гарантира поне тайбрек. Драмата ще бъде пълна!

6:6 - Този страхотен двубой ще завърши по единственият възможен начин - с тайбрек. 

- 3:3 точки на първата пауза след два разменени минипробива.

- 6:6 точки при втората пауза, този мач няма край! За съжаление Гришо изпусна мачбол при 6:5 точки, при това на свой сервис...

7:6 - ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Гришо показа невероятен характер, но и истинско джентълменство, след като мачът приключи с двойна грешка на Андерсън, а Димитров успя да овладее емоциите и не избухна в бурна радост, въпреки невероятно драматичната победа!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини