Федерер ще търси титла №80 срещу Цонга (ВИДЕО)



10-08-2014 09:24 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в основната схема Роджър Федерер достига до финал на турнира в Торонто след категоричен успех с 6:3, 6:4 над Фелисиано Лопес във втория полуфинал за деня.

 

За Роджър това ще бъде шести финал на Rogers Cup и общо 37-ми в турнир от категорията "Мастърс 1000", а негов съперник в битката за трофея ще бъде Жо-Вилфред Цонга.

 

Федерер ще се опита да спечели 22-ра "Мастърс" титла и общо 80-та в своята кариера. Ако успее да вдигне трофея тази вечер, Маестрото ще стане първият играч в историята с 300 победи на ниво "Мастърс 1000".

 

Битката срещу Лопес продължи 1 час и 22 минути, за които шампионът от ROgers Cup през 2004 и 2006 година успя да спечели 77% от точките при първи сервис и проби 2 пъти от 11 опита. 

 

До този момент Роджър има 11 двубоя и 11 победи срещу Фелисиано Лопес.

 

"От моята гледна точка мисля, че сервирах добре. Бях агресивен и способен наистина да играя по начина, по който исках. Много съм щастлив", обобщи представянето си Федерер.

 

"Цонга е способен да те надвие, да сервира страхотно и след това да бъде изключително агресивен със своя форхенд, а и доста солиден бекхенд. Мислиш си, че се намираш в сигурна позиция в разиграването, но той просто прави една крачка, удря топката и с точката е свършено. Поради тази причина толкова дълго е в топ 10", коментира Роджър във връзка със следващия си съперник.

 

А ето и две изпълнения на Федерер от двубоя срещу Лопес, които изправиха трибуните на крака:

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини