Квалификант натири Родик от "Ролан Гарос"



29-05-2010 14:14 | Станко Димов

Поставеният под номер 6 в основната схема Анди Родик напусна Откритото първенство по тенис на Франция. Американецът претърпя загуба в III кръг, отстъпвайки с 0:3 сета на квалификанта Таймураз Габашвили (Русия). Мачът между двамата продължи по-малко от 2 часа, а етническият грузинец се наложи с 6-4, 6-4, 6-2.

 

Загубата е историческа за Родик, тъй като той никога не бе губил от квалификант на турнир от Големия шлем. Какво по-удобно място за това от"Ролан Гарос", където червените кортове определено не са по вкуса на американеца. Разбира се успехът е паметен и за Габашвили, който никога не бе побеждавал играч от Топ 10. 

 

Родик отново заложи изцяло на игра в защита. Американецът се стремеше да допусне възможно най-малко грешки и позволи на Габашвили да диктува играта от основната линия.

 

По-активната игра на руснака даде резултат в 7-ия гейм, когато той осъществи първия пробив в мача, при това на 0 точки. В ответния гейм Родик натисна сервиса на Габашвили и за първи път в двубоя стигна до точка за пробив, която обаче остана нематериализирана. Така след само един пробив Габашвили стигна до 6-4 и поведе в резултата. 

 

По подобен начин се разви двубоят и през втория сет. Решителен се оказа 9-ият гейм. При сервис на Родик Габашвили поведе с 0-40. Американецът спаси първите 2 точки за пробив, но при третата се предаде. Последва сравнително безпроблемен сервис гейм на руснака и след 6-4 резултатът стана 2:0. 

 

Всички в мача за Родик приключи още в първия гейм на третия сет. Американецът не успя да запази подаването си и позволи на Габашвили да вземе комфортен аванс. Нещо повече, Габашвили успя да повтори упражнението и безпроблемно поведе с 4-0 гейма, предчувствайки крайния успех, който го изстреля на осминафинал във френската столица. 

 

В следващия кръг Габашвили ще се изправи срещу победителя от мача Юрген Мелцер (Австрия) - Давид Ферер (Испания). 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини