Джокович е на крачка от ново впечатляващо постижение



11-08-2014 19:52 | Калин Дацов

Не са много трофеите, които липсват в колекцията на Новак Джокович. Световният номер 1 обаче още не е печелил "Мастърс 1000" в Синсинати и тази седмица ще участва в него с двойна мотивация. Ако го направи ще стане първият играч от 1990-а година насам с пълна колекция от успехи в тази категория на АТР.

До момента Джокович има цели четири загубени финали в Синсинати.

"Да попълня колекцията си със спечелването и на този турнир, го прави наистина още по-важен. Наистина искам да го спечеля. Загубих четири финала и определено в тези срещи не успях да покажа най-добрата си игра," коментира Джокович, който признава че и в предходните дни не е бил на топ равнище в Торонто. След това обаче е положил много усилия и е тренирал здраво, за да подобри представянето си.

През настоящия сезон Джокера има три "Мастърс 1000" титли - в Индиън Уелс, Маями и Рим. В тези финали той последователно победи Роджър Федерер и на два пъти Рафаел Надал.

"Сега е доста по-голяма конкуренцията отколкото бе преди пет години. Има ново поколение играчи, които са способни да се противопоставят на най-добрите," допълни Джокович, който в Синси ще стартира срещу Жил Симон или Бърнард Томич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини