Сериозен тест за Джокович



13-08-2014 04:04 | Калин Дацов

Световният номер 1 Новак започна успешно "Мастърс 1000" в Синсинати. Той победи французина Жил Симон с 6:3, 4:6, 6:4. Така сърбинът продължава да мечтае за един от малкото липсващи трофеи в колекцията му. В Синси той има четири загубени финали до момента.

В първия сет Джокович поведе с пробив за 3:2, но Симон отговори подобаващо и веднага го върна за 3:3. След това обаче сърбинът реализира серия от три поредни гейма и затвори с 6:3.

Джокович бързо се откъсна с 4:2 и във вторита част и изглеждаше, че с лекота ще прескочи първото препятствие в турнира. Симон обаче не се предаде и върна пробива като спечели три поредни гейма за 5:4. Сервирайки да остане в сета Джокович пак бе колеблив и логично изпита ново разочарование. Само в този сет Новак допусна 11 непредизвикани грешки и спечели само 30% от точките след втори сервис.

Третата част започна с поредица равностойни геймове, но с предимство за сервиращите. В считания за ключов седми гейм Джокович демонстрира класа и проби на 15. Симон има за какво да съжалява, тъй като имаше възможност веднага да върне пробива, но не съумя. До края Ноле запази аванса си и заслужено продължава напред.

Джокович ще играе в следващата фаза с победителя от мача между Сам Куери и Томи Робредо.

В същото време третият поставен Стан Вавринка също започна успешно. Той се справи в два сета с квалификанта Бенямин Бекер с 6:3, 7:6 и записа 30-ата си победа за сезона. В следващата фаза Вавринка очаква Марин Чилич или Фернандо Вердаско.

Вижте едно от най-впечатляващите изпълнения на швейцареца в мача:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини