Джули Терзийска пред Tennis24.bg: Постиженията ми се базират на труд и воля, а не толкова на талант



14-08-2014 21:31 | Калин Дацов

Една от най-талантливите ни млади тенисистки Джулия Терзийска се представя силно през настоящата 2014-а година като успя през април да спечели и първата си титла в турнир на Международната тенис федерация. Също така тя достигна до четвъртфиналите на Европейското първенство до 18 години в Швейцария. До края на сезона тя се надява да намери място в топ 500 на световната ранглиста при жените. Специално пред Tennis24.bg Джули разказа за сезона до момента и очакванията си занапред.

Спечели в Анталия ITF титла, а след това се представи силно на Европейското първенство. Доволна ли си от 2014-а като цяло и какво искаш да постигнеш до края на сезона?
- Аз не се задоволявам лесно. Винаги може да постигна още. До края на сезона искам да играя и да се радвам на всеки един ден на корта. Резултатите ще дойдат. Пожелавам си добро представяне на предстоящите турнири в България.

На Уимбълдън тренира с Цвети Пиронкова, която те определи като изгряваща звезда. Какво е да играеш със състезателка от топ 50? И в тази връзка тренирала ли си с други популярни играчи?
- Да, тренирах с Цвети. Беше голямо удоволствие за мен, тъй като досега не съм тренирала със състезателка от такъв ранг. А и тя е гордостта на България. Много е мила и беше голямо удоволствие за мен. Надявам се да достигна нейното ниво и дори да го надмина! Ще дам всичко от себе си.

Преди време си беше определила като цел да влезеш в топ 500 до края на сезона? Това ли остава основният ти приоритет? Какво друго искаш да постигнеш или си се концентрирала само върху следващия турнир?
- Мисля само за предстоящите турнири. Целта ми си остава същата, но не ми е фикс-идея. Това не означава, че не мога дори и да я надмина. Просто ще се раздам максимално.

Предпочиташ атакуващата игра. По време на мачовете си придържаш ли се към специална тактика спрямо конкретния съперник или се стремиш преди всичко да демонстрираш своя стил? Кои удари смяташ за основните ти оръжия?
- Винаги се опитвам да водя играта. Искам да накарам другите да се справят с моя стил и ритъм на игра. Понякога се налага да променя тактиката си по време на мач, но не много често! Вярвам, че дори и да губя трябва да се придържам към моя стил, защото тогава се намирам в комфортната си зона. Като основни оръжия мога да определя сервисът и форхендът ми. А също така често използвам и драйв воле.

От топ играчите кои са твоите любимци при мъжете и жените? И защо харесваш тъкмо тях най-много?
- При жените Шарапова, защото тя притежава силна воля и сърце и постига всичко с много работа и желание. А не толкова с талант. Винаги съм я харесвала и тъй като аз не съм огромен талант, но постиженията ми се базират на моя труд и воля. А при мъжете Григор! Той пък е пълна противоположност. Много е талантлив, но и работлив. Харесвам и Надал по същата причина като Шарапова. Имат огромни сърца за спорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини