ФедЕкспрес не даде шанс на Мъри



16-08-2014 04:09 | Калин Дацов

Роджър Федерер се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Синсинати. Швейцарецът победи Анди Мъри в 22-ия двубой помежду им с 6:3, 7:5 след час и половина игра. Така двамата вече имат по 11 победи в своето съперничество.

Федерер като цяло сервираше по-добре и умело използваше разнообразието в играта си. Той търсеше често сечени удари, а във възлови моменти успяваше да излезе и на мрежата. За сметка на това Мъри пласира едва 48% първи сервис в мача.

Първият сет на практика се реши в петия гейм, който продължи близо осем минути. След много оспорвана битка Федерер успя да пробие и да поведе 3:2. Той с лекота задържа аванса си, а след това стигна до втори пробив за 6:3.

Федерер откри резултата с началото на втората част, но Мъри отговори подобаващо. Шотландецът спечели четири поредни гейма, откъсвайки се с 4:1 и изглеждаше сякаш няма какво да го спре по пътя на изравняването на сетовете.

Федерер веднага върна единия от тях, след като Мъри го подпомогна с множество грешки. Не след дълго Федерер изравни за 4:4, след като Мъри допусна двойна грешка в решителния момент! С аванс 5:4 и 30:30 Федерер бе на две точки от спечелването на мача, но допусна грешка от форхенд в решителния момент. Федерер обаче продължи да доминира като при 6:5 не позволи на Мъри да достигне до тайбрек и с умела къса получи мачбол, който реализира - 7:5.

За място на финал Федерер ще спори със световния номер 7 Милош Раонич. ФедЕкспрес води 5:0 в преките сблъсъци помежду им. Последният от тях бе тази година в полуфиналите на Уимбълдън, където той се наложи убедително с 3:0. Важно е да се отбележи, че Федерер е играчът с най-много победи над играчи от топ 10 през 2014-а година - 10. След него е Новак Джокович с 8.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини