Иванович надви Шарапова в уникална драма



17-08-2014 05:38 | Калин Дацов

Ана Иванович се класира за финалния двубой на WTA турнира от категорията "Premier" в Синсинати. Сръбкинята се наложи с 6:2, 5:7, 7:5 над друга бивша номер 1 Мария Шарапова в битка продължила над два часа и половина. Нещо повече - Иванович трябваше дори да спасява два мачбола в третия сет.

"Беше страхотна битка, тя е голям шампион. Невероятно щастлива съм. Сега трябва да се възстановя. Надявам се, че ще се представя силно срещу Серина. Ще дам всичко от себе си," сподели Ана в интервюто на корта.

Началото не предвещаваше драматичния завършек. Иванович бе много по-стабилна и уверено спечели първия сет с 6:2. Тя сервира на ниво, а успешно се възползваше от множеството неточности в играта на рускинята.

Доминацията на Иванович продължи и тя поведе с 4:0 и 5:2 във втория сет. При 5:3 Иванович сервираше за мача и се стигна до продължителен гейм и няколко изравнявания. Шарапова все пак стигна до пробив благодарение на грешка от форхенд на опонентката. При 5:5 Шарапова проби отново, а на свой сервис спечели първия си гейм на нула и то с ас, за да приключи втората част - 7:5.

Шарапова започна по-добре и третата част и поведе с пробив за 2:1. Тя имаше аванс и 30:0 след това, но не успя да затвърди аванса и се стигна до 2:2. Ситуацията се повтори веднага след това като Шарапова проби за 3:2, но при 4:3 предаде гейма си с двойна грешка.

Драмата стигна своя пик при 5:4 в полза на Шарапова. Тогава тя пропусна два мачбола. Иванович спаси първата опасност със страхотен форхенд, а при втората Маша я подпомогна с грешка. Кризата в играта на Шарапова продължи и тя допусна две поредни двойни грешки - 5:5.

Мария не съумя да се възползва от шанс пак да спечели подаването на Иванович, която взе аванс 6:5. Иванович започна вихрено 12-ия гейм и спечели страхотно разиграване за 15:0, а малко по-късно заслужи два мачбола. Вторият тя реализира с печеливш от бекхенд.

В неделния финал Иванович ще се изправи срещу световната номер 1 Серина Уилямс. Американката води с 6:1 в преките им срещи. Три от тях бяха този сезон и неизменно завършваха в три сета. Иванович триумфира на Australian Open, а Уилямс се наложи в Рим и Станфорд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини