Още един мечтан трофей



17-08-2014 22:19 | Калин Дацов

Серина Уилямс триумфира на WTA турнира на твърди кортове от категорията Premier в Синсинати. Уилямс се наложи във финалния двубой над Ана Иванович с 6:4, 6:1 за малко над час игра.

Този успех е особено специален за Уилямс, тъй като в блестящата си кариера до момента, тя не бе печелила това състезание.

Иванович започна двубоя по-добре и проби на старта. Серина обаче бързо окопити и с след впечатляващ печеливш ретур, на свой ред върна пробива за 3:3. Уилямс получи повече от хубав подарък от Иванович в края. Сервирайки за оставане в сета, сръбкинята допусна двойна грешка за 15:40, след което нямаше сили да обърне в своя полза.

Световната номер 1 продължи да доминира на корта и проби за 3:1 в във втория сет. До края на двубоя Уилямс не изпусна инициативата и заслужено се поздрави с 62 титла в кариерата си и пета за 2014-а.

"Седмицата бе страхотна за мен. Искам да поздравя Серина. Днес тя ми даде урок как трябва да се сервира. Може би, след като се откажеш ще ми дадеш някои съвети," пошегува се Иванович на церемонията по награждаването. Сръбкинята ще се завърне в топ 10 след това си представяне.

"Невероятно е да спечеля тук. Феновете са страхотни и се радвам, че успях. Ана е голям шампион и прекрасна жена," заяви от своя страна шампионката.

Любопитното е, че през настоящия сезон Уилямс има 18 победи и само 1 загуба срещу състезателки от топ 20. А единствената й загуба е именно от Иванович.

С представянето си в Синси Уилямс си осигури спечелване на US Open сериите и това значи, че при триумф на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк, ще може да си гарантира чек за около 4 милиона долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини