Легендата продължава



18-08-2014 00:47 | Калин Дацов

Роджър Федерер спечели своята 80-а титла в изумителната си кариера! Той надигра във финала на "Мастърс 1000" в Синсинати Давид Ферер след 6:3, 1:6, 6:2. Така той стана първият играч над 30-годишна възраст след Иван Лендъл през 1981-а, който достига четири поредни финали - Хале, Уимбълдън, Торонто и Синсинати.

"Явно никога няма да мога да победя Роджър. Той е твърде добър за мен," заяви широко усмихнатият Ферер на церемонията по награждаването.

"Срещу Давид никога не е лесно. Истински го уважавам. Невероятен боец на корта е, който вдъхновява всички нас. Благодаря на всички за подкрепата и на моето семейство, което винаги пътува заедно с мен," заяви шампионът, след като получи 22-ия си трофей в "Мастърс 1000" сериите.

Двубоят започна равностойно като и двамата печелеха без големи трудности геймовете си. Решителният момент настъпи при 4:3, когато Ферер допусна двойни грешки, за да предаде гейма си.

Сервирайки за сета Федерер бе подложен на истинско изпитание. Той изостана 0:40 като Ферер направи няколко майсторски изпълнения от форхенд, а успя и да прехвърли швейцареца. Федерер обаче не се притесни и благодарение на отлично сервиране и много агресивна игра изравни за 40:40. Ферер имаше още един шанс, но този път не успя заради лош ретур. В крайна сметка след 30 минути на корта Фед затвори с 6:3.

В първия гейм от втория сет Федерер пропусна четири възможности да пробие и веднага след това бе наказан. Макар че първоначално изравни от 0:40 до 40:40 швейцарецът не успя да спаси подаването си и Ферер дръпна с 2:0. Серията на Ферер бързо набъбна до 5:0, след като той бе изключително стабилен и почти не грешеше от основната линия, а в същото време Федерер допусна цели 16 непредизвикани грешки. Бившият номер 1 успя единствено да не загуби сета на нула.

В третата част Федерер спечели първите си два сервис гейма и при 2:1 стигна до аванс 40:15 благодарение на отличен печеливш от ретур. Ферер спаси първата точка за пробив, но при втората нямаше шанс срещу майсторска къса. Без никакви затруднения Федерер задържа аванса си за 5:2. Тогава той поведе 40:0 при сервис на испанеца и реализира втория мачбол!

С този си успех Федерер си гарантира и участие на финалния турнир на осемте най-добри в Лондон. Това ще е негово 13-о поредно участие в заключителното състезание за сезона като по този показател отстъпва само на Андре Агаси, който има 14 поредни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини