Неприятно, но факт: Без Рафаел Надал на US Open!



18-08-2014 16:04 | Станко Димов

Рафаел Надал отказа участие от започващия след седмица последен турнир от Големия шлем - US Open. Испанецът, който е шампион в турнира от миналата година, не успя да се възстанови навреме и ще пропусне турнира в Ню Йорк. Новината бе съобщена от самия тенисист.

„Със съжаление споделям, че няма да бъда в състояние да участвам на US Open – турнирът, на който играх 3 последователни финала в последните ми 3 участия. Сигурен съм, че разбирате колко труден е за мен този момент. Обичам този турнир, имам страхотни спомени на него от феновете, нощните двубои, всичко... Няма какво да направя повече в момента, освен да приема ситуацията и както винаги съм правил в подобни моменти – да работя здраво, за да бъда на високо ниво, когато се завърна”, написа Рафа в профила си в социалната мрежа Facebook.

По ирония на съдбата на днешния ден преди 6 години Рафаел Надал за първи път оглави ранглистата на АТР.

Както е известно Надал получи контузия в китката на дясната ръка при рутинно изпълнение на бекхенд на една от тренировките му преди „Мастърс 1000” турнира в Торонто. Испанецът моментално отказа надпреварите в Торонто и Синсинати, като надеждите бяха, че ще успее да се възстанови навреме за US Open.

Отсъствието на Надал от Ню Йорк означава, че той ще загуби 2000 точки и има вероятност да загуби второто място в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини