Маша: Трудностите ме направиха толкова силна



25-08-2014 17:18 | Калин Дацов

В навечерието на Откритото първенство на САЩ Мария Шарапова сподели очакванията си за последния турнир от Големия шлем през 2014-а. Тя коментира и един от най-честите въпроси, които й задават, а именно на какво се дължи според нея формирането на шампионски характер в даден спортист.

"Често ме питат за това. Нямам точен отговор. Навярно всичко това се дължи на обстоятелствата, през които трябваше да премина. Много важна роля играят хората около теб, а и това как се учиш и какви решения взимаш. Не ми беше лесно да стигна дотук.

"От времената, когато живеех в Русия та до момента аз съм преминала през много изпитания и несгоди. И въпреки това не мога да кажа, че съм най-силният човек що се отнася до психика или физика. Ето защо се стремя постоянно да се развивам," споделя Мария.

"В ранното си детство не съм могла да обръщам внимание на странични неща, защото живеех и дишах с тениса. Нямах време да се посветя на образованието си или на други дейности. Но след края на кариерата си мога да бъда спокойна за бъдещето си. Да не се занимавам с нищо обаче просто не е в моя характер. Обичам да работя и да влагам своята страст и енергия като имам успех и в други области," разкрива още Шарапова за бъдещите си планове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини