Григор за Ню Йорк, двубоите вечер и целите пред него (интервю)



27-08-2014 10:15 | Станко Димов

Григор Димитров има странна история с US Open. Като юноша роденият в Хасково тенисист печели турнира през 2008-а, но след това така и не успява да запише победа в основната схема при професионалистите. Този сезон Григор се справя отлично и очакванията към него са не само да запише първата си победа в Ню Йорк, но и да достигне напред в турнира.

Нашето момче започва участието си в последния за сезона турнир от Големия шлем тази вечер (не преди 00:00 часа), а негов първи съперник е един от местните тенисисти – Райън Харисън. В навечерието на двубоя Димитров даде кратко интервю за официалния канал на АТР, в което разкрива амбициите си за надпреварата.

Българинът не крие, че се надява да достигне далеч в турнира, както и да стане част от атмосферата на двубоите от вечерната сесия на „Артър Аш”. Ето какво споделя още Гришо пред АТР.


- US Open има своите характеристики. С какво този турнир е уникален?
- Това е  различен турнир, на който се случват толкова много неща и не ти остава време дори да си поемеш въздух. US Open е последният турнир от Големия шлем за сезона и всеки е развълнуван да излезе на корта и да покаже най-доброто от себе си. Освен това, феновете са много ентусиазирани, оценяват хубавия тенис и това прави всичко още по-интересно.

- Ти си един от състезателите, които се зареждат от подкрепата на публиката. Какво е чувството да усетиш тази подкрепа по време на вечерните мачове в Ню Йорк?

- Никога не съм играл мач от нощната сесия, но винаги съм искал да го направя, а по време на двубоя да покажа най-доброто от себе си и може би да направя някой специален удар. Определено това е нещо, от което искам да бъда част и очаквам с нетърпение да настъпи този момент. Да, аз съм тенисист, който се зарежда от подкрепата на феновете, така че се надявам да покажа страхотен тенис и да достигна напред в турнира.

- Записа отлични резултати на Australian Open и Уимбълдън. Дали това е турнирът, на който ще направиш следващата крачка?
- Надявам се. Всъщност досега не съм имал добри резултати в Ню Йорк, но винаги съм щастлив да бъда тук и да се опитам да се представям всеки ден на най-високо ниво. Моята цел е да подобря предишните си резултати.

- Какво мислиш да промениш в сравнение с предишните си участия в Ню Йорк?
- Много неща са различни през този сезон. Участвах на повече турнири, изиграх повече мачове и като цяло имах по-добра подготовка в сравнение с предишните години. Също така смятам, че вече съм много по-зрял и се чувствам по-уверен на корта. Сигурен съм, че това ще ми даде нужния импулс да продължавам напред в развитието си.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини