Григор: Мария е истински шампион, съветва ме



30-08-2014 05:34 | Калин Дацов

Григор Димитров отчете задоволството си от сравнително лесния си успех над Дуди Села с 3:0 сета, който за първи път му позволи да достигне трети кръг на Откритото първенство на САЩ. Той отчете, че въпреки наглед убедителната победа, условията за игра не са били толкова благоприятни и се искало от него да се приспособи по най-добрия начин.

Гришо сподели и че не се притеснява да иска съвети от приятелката си - бившата номер 1 при дамите Мария Шарапова, която определи като "истински шампион".

"Наистина щастлив съм, че записах тази година първата си победа на US Open. Днес бях съсредоточен на корта и се чувствах наистина добре. При тези условия исках максимално бързо да приключа двубоя, за да имам възможност да се възстановя за следващите срещи. Тук никога не е леко - времето може да е ветровито или наистина влажно. Като цяло се чувствах комфортно, движех се добре и това ми помогна. Играл съм няколко пъти с Дуди, който може да е много опасен, особено ако спечели публиката на своя страна. Днес просто излязох на корта да си свърша работата и съм доволен, че приключих в три сета," анализира Димитров.

Най-добрият българин разкри и как се чувства след изключителното си представяне на Уимбълдън, където достигна полуфиналите. "На Уимбълдън е съвсем различно. Преди него имах наистина успешна седмица, спечелих друг турнир преди това и имах огромна увереност в себе си. Физически също се чувствах наистина добре, а това на трева помага много.

"Особено след победата в четвъртфиналите усетих, че нещата стават наистина сериозни. Излязох в полуфиналния двубой за победа. Исках да дам всичко от себе си, но Новак бе по-добър. Никой не знае какво щеше да се случи, ако бях спечелил четвъртия сет. Мога да кажа едно нещо със сигурност - бе невероятно да бъда на Централния корт в този ден," разкри Гришо.

Световният номер 7 бе попитан и за неговите отношения с Мария Шарапова, но от гледна точка на това как двамата си помагат един на друг - в желанието си да бъдат по-добри на корта. "Страхотно е да сме заедно и да сме в такава ситуация - сред най-добрите в света. Мария определено е истински шампион и знае как да се справя с всички тези предизвикателства. Не се притеснявам да искам и съвети от нея," разкри Григор, но не уточни дали ще присъства на нейния предстоящ двубой заради натоварения си график.

Димитров призна, че с подобряването на резултатите му интересът към него се повишава, изявите извън корта са повече и запазването на нужния баланс с основната му дейност, не е лесно. "В началото на годината показвах добър тенис, интересът определено нарасна, появиха се нови компании, списания и всичко останало. Много е важно да намеря точния баланс между всичко това, защото иначе ще повлияе на играта ми. Не искам нищо да застава на пътя ми и да съумея да демонстрирам най-доброто, на което съм способен.

"От друга страна Мария е един от видните примери затова как да успееш да се справиш с всички задължения на корта и отвъд него. Мога да кажа, че тя е най-добра във всичко, което прави," категоричен е Григор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини