ТК "ДЕМА" e новият шампион при жените (+снимки и видео)



30-08-2014 15:35 | Станко Димов

След много вълнуваща и атрактивна игра във финала, отборът на ТК „ДЕМА“ успя да завоюва златните медали на Държавното отборно първенство по тенис за жени. Новите шампионки надделяха над отбора на „Левски“ с 2:0 победи. 

В сблъсъка на вторите ракети Джулия Терзийска от ТК „ДЕМА“ надигра в изключително оспорван двубой Вивиан Златанова с 6:3, 4:6, 6:3, за да даде предимство на своя отбор.

В мача между първите ракети предложи изключителни емоции на зрителите. Изабелла Шиникова от „ДЕМА“ загуби първия сет, но подобри представянето си във втория, за да стигне до успеха с 3:6, 6:4, 6:3, с което донесе и титлата на своя клуб.

В малкия финал отборът на ТК „Черно море – Елит“ не срещна никакви проблеми с тима на ТК „Локомотив“ Пд и с лекота спечели бронзовите медали. В мача на първите ракети Габриела Михайлова победи Ваня Иванова с 6:1, 6:0.

В мача на вторите ракети представителката на варненския отбор Полина Радева също не остави никакви шансове на своята опонентка Катерина Бирова и записа убедителна победа с 6:1, 6:1.

„Получи се страхотен турнир, много съм доволна. Състезателките показаха тенис на много високо ниво. Надявам се да продължават със силните си игри в международните турнири, на които им предстои да участват. Искам да благодаря и на любезните домакини от ТК „Банкя“ за отличната организация и прекрасните условия, които ни предоставиха“, заяви Дора Рангелова, която е директор на първенството.

В крайното класиране пръв е отборът ТК „ДЕМА“, втори останаха  представителките на ТК „Левски“, трето място завоюваха тенисистките на ТК „Черно море – Елит“, четвърти  –  ТК „Локомотив“ Пд, а пети и шести се наредиха тимовете на ТК „15-40“ и ТК „НСА“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини