Вожняцки се завърна - изхвърли Шарапова



31-08-2014 23:24 | Калин Дацов

В сблъсък между бивши номер 1 в света Каролина Вожняцки спечели впечатляваща битка с Мария Шарапова и достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Датчанката се наложи в отделните части след 6:4, 2:6, 6:2 за 2 часа и 37 минути и надви Шарапова за първи път от 2011-а.

Откриващият сет бе много слаб за Шарапова, която допусна огромен брой непредизвикани грешки и напълно заслужено отстъпи 4:6.

При горещото и ветровито време и двете получиха повече време за почивка между сетовете. След подновяването на играта Шарапова бе по-добра, реализира голям брой печеливши удари и напълно надигра Вожняцки, реализирайки два пробива за 6:2.

Вожняцки от своя страна не пропусна да се оплаче на съдията на стола за действията на Шарапова и я обвини, че се бави по минута между отделните сервиси. Датчанката демонстрира много по-стабилна игра в третата част и първа проби за 3:1. Тя не допусна спад в представянето си и до края доминираше на корта.

"Невероятна победа за мен, не мога да опиша чувството. Благодаря на всички за подкрепата. Тази година играх на приливи и отливи, макар че в сезона на твърди кортове отново започнах да играя добре.

"При днешните условия, с вятъра, бе трудно. В третия и двете показахме по-добра игра, направих по-малко грешки. Ерани е много трудна опонентка, връща почти всичко на корта. Щастлива съм след тази победа и тепърва ще мисля за този мач," коментира доволната победителка.

Дотук Вожняцки води с 2:1 победи на Ерани в сблъсъци между тях. За Каро това е общо четвърти 1/4 финал в Ню Йорк и първи от 2011-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини