Анализът на специалиста: Димитров има оръжията, но...



02-09-2014 17:37 | Станко Димов

Един от най-популярните анализатори на US Open – журналистът Мат Кронин,обърна специално внимание на предстоящия тази вечер двубой между Григор Димитров и Гаел Монфис. Специалистът, който има колонка в официалния сайт на US Open предвижда, че нашето момче ще спечели двубоя в 4 сета. Ето какво написа Кронин за предстоящия двубой.

„Димитров излезе на корта за двубоя си от трети кръг след дъждовна пауза, без настроение и това си личеше толкова много, че той загуби първия сет с 0:6. Но след това българинът, който е много опасен и талантлив състезател, се събуди и подобри значително играта си, стана агресивен и спечели двубоя в 4 сета. 23-годишният Димитров работи здраво през последните 2 години и вече има един полуфинал в Шлема (на Уимбълдън тази година).

Той притежава игра, с която определено може да извърви целия път в турнирите от Големия шлем. Притежава страхотен сервис и се движи отлично по корта. Има обаятелен бекхенд с една ръка и свиреп форхенд. Отлично разбира как да подбира ударите си и не се отчайва, когато играта му не е на топ ниво.

Но да играе срещу Монфис винаги е труден тест. Французинът игра превъзходно и смачка сънародника си Ришар Гаске, който бе определян за фаворит. Никога не можеш да си сигурен в каква форма е Монфис, но когато той играе добре е в състояние да записва печеливши удари от всичко зони. Невъзможно е да знаем колко добре ще се представи Монфис, но той вече има четвъртфинал на US Open – през 2010-а, когато отстъпи пред Новак Джокович. Той може отново да достигне до четвъртфинал, но ако Димитров е агресивен, то той ще го изненада. Предвиждам победа за Димитров в 4 сета”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини