Непредвидимият Монфис спря Григор Димитров (видео)



02-09-2014 23:37 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на US Open. В двубой от IV кръг, българинът отстъпи с 0:3 сета пред непредвидимия Гаел Монфис, в отделните части 5:7, 6:7 (6), 5:7.

Двубоят може да послужи като представителна извадка за играта на Монфис, който показа няколко лица – от мощни начални удари и отлични точки, до нервни изблици и „мини-кризи”, с които успешно разсейваше Димитров.

Ключов за успеха се оказа вторият сет, който бе изпълнен с драматични моменти. Монфис първи поведе с пробив, но Григор успя да изравни и в последствие да се добере до тайбрек. В него българинът поведе с 6:4 точки и получи два последователни сетбола. При първия Гришо сбърка в близост до мрежата, което се оказа фатално за него в сета. До края на тайбрека Монфис записа серия и обърна до 8:6 в своя полза!

Благодарение на победата за втори път в кариерата си французинът достига до четвъртфинал в Ню Йорк. Първият бе през 2010-а, когато на тази фаза бе спрян от Новак Джокович.

Тази година обаче Монфис се представя повече от впечатляващо и заслужи мястото си сред най-добрите 8 в турнира без да загуби сет!

От своя страна Григор Димитров за първи път в кариерата си достигна до втората седмица на три от турнирите от Шлема! Българинът игра четвъртфинал на Australian Open и полуфинал на Уимбълдън.


РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини