Монфис: Защо да не победя и Федерер?



03-09-2014 05:08 | Калин Дацов

Гаел Монфис остана изключително доволен от победата си с 7:5, 7:6, 7:5 над Григор Димитров. Така той успя да се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство и то без да е загубил сет по пътя си.

"Представих се добре и съм много щастлив, че съм в четвъртфиналите на турнир от Големия шлем. Спомням си, че играх четвърти кръг тук и с Рафа, но тогава той бе по-добър от мен.

"Ще го карам простичко. Трябва и късмет. Ако съм честен при сетбола изиграх една от най-лошите си къси топки, но той намери мрежата. Чист късмет е да не съм загубил сет. Но това е нужно понякога. Надявам се на още," коментира Монфис след срещата с българина за ключовите ситуации в битката.

Французинът разкрива, че много харесва Ню Йорк и тази година, освен майка си е взел и баща му, за да го подкрепят. Той се надява в спора за място на полуфинал на успех и срещу Роджър Федерер.

"Нека той първо спечели, но защо да не го победя? Играх веднъж с Рафа тук и смятам, че беше доста равностойно," заяви Монфис.

"Федерер е тенис легенда и мисля, че в момента е най-великият играч в историята. Страхотно предизвикателство е да изляза срещу него. Каквото и да се случи ще разказвам на моите деца, че съм имал такъв мач. Все пак играя тенис тъкмо заради такива мачове."

Монфис изрази съжаление и за поведението си в края на втория сет, когато губейки 40:0 при сервис на Димитров буквално тръгна към стола си за почивка и демонстративно прати топката в аут. След това той бе освиркан от публиката. "Бях бесен на себе си. Това не бе насочено към никого," разясни той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини