Вики Томова останала на 2 места от Големия Шлем



01-06-2010 14:40 | Николай Драгиев

Европейската шампионка по тенис до 14 години Виктория Томова се завърна от Париж. Там талантливата тийнейджърка получи нова екипировка от своя спонсро Nike и изчакваше дали ще влезе в схемата на квалификациите за девическия турнир от Големия шлем във Франция. Незабравим спомен за 15-годишната Вики е двубоят, който е изгледала на живо от трибуните.

 

„Имах щастието да изгледам срещата на Ана Иванович срещу Алиса Клейбанова на корт номер едно. За съжаление Ана загуби (б.а. – 3:6, 0:6), но рускинята игра отлично и достигаше абсолютно всички топки. Изобщо тенисът на живо е съвсем резличен от този по телевизията. Беше вълнуващо преживяване. След отпадането на любимата ми Шарапова, сега стискам палци за Надя Петрова, която демонстрира забележителна форма”, заяви за racketi.com Томова.

 

Малшанс попречи на възпитаничката на треньора Михаил Кънев да запише дебют в състезанията от Големия шлем. Софиянката е останала на две места от влизане в квалификациите.

 

След няколко дни Кънев ще обяви къде ще играе Виктория. Първи вариант е на трева на подгряващия девически турнир преди Wimbledon в Роухемптън и евентуално участие после в Лондон. Вторият е участие на състезания при жените под егидата на Международната тенис асоциация (ITF).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини