Анализът на специалиста: Сега или никога за Чилич



04-09-2014 14:23 | Станко Димов

„Беше трудно да се предположи колко силно ще се представи Бердих по време на турнира, тъй като през годината високият чех редува силни и слаби моменти, особено след февруари. Но Бердих, солиден и силен, играе много по-добре в Ню Йорк, удря силно по топката и не се страхува. Бердих е голям играч, а освен това има опит с достигането до заключителната фаза на турнири.

Този път той ще се изправи срещу Марин Чилич, хърватинът, който преди време игра полуфинал на Australian Open и който е все по-креативен в последните дни. На US Open Чилич показа сърцата игра, преодолявайки №18 Кевин Андерсън и №26 Жил Симон.

25-годишният състезател е трениран от Горан Иванишевич – бивш шампион от Уимбълдън, който му помогна да стане още по-силен тенисист както физически, така и ментално. Отне известно време, но Чилич вече е готов да атакува и най-добрите в света. Точно той победи Бердих в трети кръг на Уимбълдън.

На финала в Ротердам в началото на сезона чехът победи хърватина, така че предстоящият им мач може да се окаже много равностоен. И двамата могат да сервират страхотно, притежават свирепи удари от форхенд и могат да излизат на мрежата, когато се чувстват готови. Бердих ще бъде на седмото небе ако продължи напред, но сега Чилич вярва в себе си повече от всякога и мисля, че ще спечели в 4 сета”.

Мат Кронин, USOpen.org

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини