Фед: Уплашен бях, но в тениса се играе до последната точка



05-09-2014 08:29

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер реализира един от най-впечатляващите обрати в кариерата си, за да се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. Швейцарецът обърна Гаел Монфис от 0:2 сета и го надигра след 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Така пет-кратният шампион в Ню Йорк за девети път достига голямата четворка в турнира и за първи път от 2011-а. За място на финал той ще спори с Марин Чилич, от когото няма загуба.

"Беше наистина невероятна вечер. И за двама ни бе страхотно да направим такъв мач. Благодаря на всички за подкрепата. Знаех, че дори да изоставам с 0:2, той е далеч от победата. Физически се чувствах отлично," разкри големият шампион затова как е успял да стигне до такова завръщане в мача.

"При мачболите бях наистина уплашен, признавам си. Но това е спорт, в който се играе до последната точка. Съжалявам за него, но успях да сервирам в тези моменти отлично. Доволен съм от случилото се, радвам се и за подкрепата, която получих. В тези мигове всичко се разви по най-добрия начин за мен. Емоциите са невероятни, които ти минават през главата," описа той какво е да отразиш поредни мачболи.

"В петия сет всичко се промени, сервирах отлично. Ранният пробив ми помогна и се чувствах комфортно. След загубата на Уимбълдън не исках да губя отново в пет сета. Срещу Марин Чилич няма да е лесно. Той игра страхотно тук. Приятен човек е, познавам го добре. Много, много труден мач ме очаква. В Торонто имахме страхотен двубой и съм наясно с неговата игра," допълни Федерер.

Така Федерер е само на две крачки от 18-а титла от Големия шлем, а дори може да излезе на първо място в годишната ранглиста. Това ще се случи, ако вземе титлата, а Кей Нишикори надвие Новак Джокович във втория полуфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини