Италианската "мафия" отмъсти на Возняцки



01-06-2010 16:40 | Станко Димов

Световната номер 3 Каролин Возняцки напусна Откритото първенство по тенис на Франция. На фаза 1/4-финал, датчанката склони глава пред намиращата се в страхотна форма Франческа Скиавоне и отстъпи с 2-6, 3-6 за близо час и половина игра.

 

По този начин италианката взе своеобразен реванш за добрата си приятелка Флавия Пенета, която бе победена от Возняцки в маратонски мач преди 2 дни. В спор за място на финал Франческа ще се изправи срещу спечелилата руския сблъсък Надя Петрова - Елена Дементиева.

 

Италианката Скиавоне започна двубоя на изключително високи обороти и се нуждаеше от малко повече от 30 минути, за да спечели първия сет с 6-2 гейма. Поставената под номер 17 в основната схема разсипа Возняцки с уинъри от всевъзможни позиции.

 

Въпреки напредналата фаза на турнира, Скиавоне показа отлична физическа подготовка и на моменти сякаш летеше на корта. Статистиката след първата част бе красноречива: 17 уинъра и общо 30 спечелени точки за Франческа, срещу 5 и 18 от същите показатели за световната номер 3.

 

След подновяването на играта картината на корта не се промени. След ранен пробив Скиавоне набързо дръпна в резултата с 3-1 гейма, а полуфиналът изглеждаше сигурен за италианката. В този момент Возняцки се събуди от пролетния сън, в който се бе унесла. Нисичката датчанка показа защо е в Топ 3 на световния тенис и с лекота изравни резултата, взимайки инициативата на корта.

 

И точно когато се изправи на крака, Возняцки отново бе приземена. Бързоногата Скиавоне отново включи турбото и обра почти всички топки до края на мача. Така след 6-3 във втория сет Франческа достигна до най-големия успех в кариерата си - полуфинал на турнир от Шлема.

 

Каролин Вожняцки Дания     2 3
 
Франческа Скиавоне Италия   ПОБЕДИТЕЛ  6 6

СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини