Монфис: Защо загубих от Федерер? Той е най-великият



05-09-2014 18:11

Гаел Монфис бе само на точка от най-голямата победа в кариерата си. Той обаче допусна обрат от 2:0 сета срещу Роджър Федерер и не реализира два поредни мачбола, отпадайки в четвъртфиналите на US Open.

"При мачболите той реализира два мощни сервиси и добро форхенд воле, а после намери и линията. Направих всичко възможно. Опитах се да бъда концентриран от първата точка в петия сет, но малко по-малко допуснах спад," коментира французинът.

"В началото се чувствах добре и спазвах добре тактическия си план. Ето защо обаче той е Роджър Федерер - променя толкова много неща. Започна да подсича ударите си. Справих се с това. След това влизаше в по-дълги разиграване. А накрая започна да разнообразява и с чести излизания на мрежата. В това бе по-добър. Затова е най-великият в историята - той може всичко," простичко обобщи Монфис случилото се.

Все пак Монфис се надява да извлече положителното от ситуацията. "Трябва да забравя случилото се. Но и се мотивирам, защото знам че мога да направя следващата крачка. Това е позитивното."

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини