Вожняцки с втори финал на US Open



05-09-2014 23:14

Бившата номер 1 Каролина Вожняцки за втори път достигна финал на Откритото първенство на САЩ. Датчанката победи Шуай Пън със 7:6(1), 4:3 и отказ на опонентката й. За Каро това е най-добрият турнир от Големия шлем, където тя има и още две достигания до полуфиналите през 2010 и 2011-а.

С този си успех Вожняцки си гарантира и завръщане в топ 10 на ранглистата.

Първият сет продължи близо 70 минути. Двете си размениха по два пробива преди да стигна до тайбрек. Любопитното е, че Пън сервираше за сета при 6:5, но Вожняцки с атакуваща игра изравни. Китайката взе първата точка, стигайки до мини-пробив. Последва шампионски отговор от Вожняцки, която записа серия от седем поредни точки. Тя бе изключително стабилна и почти не грешеше, а търсеше и всяка възможност за завършващ удар.

Втората част протече отново равностойно. Пън поведе с пробив за 2:0, но Вожняцки обърна до 3:2 с пробив на нула. По време на осмия гейм китайката получи слънчев удар. Тя същото така имаше и физически проблеми и с двата крака. С помощ от лекарски екип Пън напусна корта посредством инвалидна количка. Важно е да се отбележи, че и след мача си с Радванска във втори кръг Пън също е получила тежки схващания и пак е била на ръба да се откаже.

"Беше много трудно да гледам това, което се случи. Много съжалявам за нея. Надявам се да е добре. Условията бяха трудни. В момента аз се чувствам добре физически, независимо от горещото време.

"Сега предстои да си почина, да се възстановя и ще гледам другия полуфинал," заяви победителката, която очаква в спор за титлата Серина Уилямс. Американката води с 8:1 в преките им битки дотук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини