Серина с първи финал в Големия шлем през 2014-а



06-09-2014 00:49

Серина Уилямс се класира за своя 22-и финал в турнирите от Големия шлем, в който ще търси 18-и трофей. Това тя стори след успех над Екатерина Макарова в полуфиналите на Откритото първенство на САЩ с 6:1, 6:3 за час игра.

Ако успее да вземе шампионската купа Уилямс ще се изравни с Крис Евърт и Мартина Навратилова по брой отличия в Големия шлем.

Единственият проблем за Серина в целия мач бе, сервирайки за неговото спечелване при 5:2 във втория сет. Тогава тя допусна няколко грешки и бе пробита за първи път, но това бе всичко, за което имаше сили рускинята.

Само на US Open Уилямс има пет титли от общо седем изиграни финали.

В спора за трофея Серина Уилямс ще спори със своята много добра приятелка и също изкачвала се до върха в световната ранглиста състезателка Каролина Вожняцки.

"Боже! Толкова е хубаво отново да съм на финал. Не знам какво да кажа. Чувството пак да съм на финал в Големия шлем е невероятно. Тя е много добра тенисистка и аз се стремях да бъда максимално концентрирана.

"Не знам как успях да играя толкова добре. Определено се чувствам много уверена в момента и се радвам да се завърна по такъв начин в Ню Йорк. Във финала ще се боря за нова титла, а за Каролина това също ще бъде специален ден. Щом мога да играя финал срещу Винъс, ще мога и с нея," заяви доволната победителка.

Уилямс води с 8:1 победи в преките мачове с Вожняцки досега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини