Джулия Терзийска детронира Вики Томова след драматичен финал



06-09-2014 15:59 | Станко Димов

Джулия Терзийска спечели титлата при дамите на Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени, което се провежда на Националния тенис център.

На финала втората поставена състезателка на "Дема" се наложи в оспорван двубой над защитаващата титлата си от 2013 година водачка в схемата Виктория Томова ("Левски") след 2:6, 6:3, 7:5.

В първата част Томова допусна два пробива, но от 1:2 спечели 5 поредни гейма, а с това и сета. Във втория доминираше 18-годишната Терзийска, която постигна пробив и в края на сета направи още един.

В решителната трета част Виктория поведе с 4:1 гейма, но позволи на съперничката да я настигне при 4:4. В заключителния 12-и гейм Джулия Терзийска поведе с 40:0 при сервис на Томова и реализира втория си мачбол.

"Много съм щастлива, че успях да спечеля този финал. Най-трудно ми беше в първия сет, в третия губех в началото, заради мои грешки", коментира шампионката.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

За титлата Терзийска взе освен купата и голям букет и чек за 1900 лева, а Томова получи 1100 лева за сребърния медал. Призьорките бяха наградени от и.д. генералния секретар на БФТ Катерина Генова.

Благодарение на успеха Терзийска добавя втори златен медал, след като наскоро стана шампион и в отборното първенство!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини