Умореният Ноле пропуска Купа "Дейвис"



08-09-2014 18:33

Новак Джокович обяви, че няма да участва в плейофния двубой на Сърбия за Купа "Дейвис" срещу Индия тази седмица. Той обоснова това си решение заради натрупана умора и семейни задължения.

Капитанът на Сърбия Богдан Обрадович обяви, че е говорил с Новак и той му е казал, че иска да прекара повече време със съпругата си Йелена, която очаква първото им дете. Освен това Джокович е доста изморен след US Open, където отстъпи в полуфиналите на Кей Нишикори.

"Говорих с Джокович миналата вечер и той ми каза, че няма да пристигне в Индия. Основната причина е умората," заяви Обрадович.

На практика двубоят между Сърбия и Индия се явява спор за място в Световната група на Купа "Дейвис" през следващата година.

Обрадович няма да може да разчита и на контузения Янко Типсаревич. В тима към момента той е повикал 61-ия в ранглистата Душан Лайович, 108-ия Филип Крайнович и специалиста на двойки Ненад Зимонич.

Най-добрите индийци Сомдев Деварман и Юки Бамбри заемат съответно 144-о и 153-о място. На двойки те обаче разчитат с едни от най-добрите играчи Леандър Паеш, който вероятно ще си партнира с Роан Бопана.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини