Осем българки в основната схема на международния турнир в София



08-09-2014 19:11 | Станко Димов

Точно осем са българските тенисистки, които ще играят в основната схема на международния турнир на кортовете на ТК "Левски", който е с награден фонд 25 000 долара.

По класирането си в световната ранглиста влизат Диа Евтимова, която е поставена под №7, Виктория Томова и Изабелла Шиникова. Квалификациите преодоля Виктория Очева. С "уайлд кард" участват Вивиан Златанова, държавната шампионка Джулия Терзийска, Петя Аршинкова и Александра Караманолева.

Във вторник своето участие започват пет българки. Виктория Очева открива програмата на централния корт в 10 часа с двубой срещу германката Анна Цая.

След нея националката за "Фед къп" Изабелла Шиникова се изправя срещу №2 Андрея Миту от Румъния. В третия двубой на корта Вивиан Златанова играе с квалификантката Ребека Срамкова от Словакия. Джулия Терзийска ще срещне Хилда Меландер от Швеция, а Александра Караманолева се изправя срещу Марина Качар от Сърбия.

В сряда мачовете с българско участие са Диа Евтимова - Петя Аршинкова и Виктория Томова - №1 Дина Пфиценмайер (Германия).

С турнира в София започва серията от пет международни състезания за жени, организирани от БФТ. От 15 септември стартира турнирът в Добрич, отново с награден фонд 25 000 долара. Следват състезанията с награден фонд 10 000 долара във Варна от 22 септември и две в кк Албена от 29 септември и от 6 октомври.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини