Виктория Очева пред Тенис24: Доволна съм от 2014-а



10-09-2014 09:00

Виктория Очева е една от най-талантливите ни млади тенисистки. В последните дни българката участва на международния турнир "Алианц къп" в София и успя да достигне до основната схема. Независимо, че след това загуби първия си двубой, Очева е доволна от цялостното си представяне. Вижте какво сподели тя специално пред Tennis24.bg.

В последните дни участва на турнира Allianz cup в София. Успя да преминеш квалификациите, а след това отстъпи в първи кръг на основната схема. Доволна ли си от цялостното си представяне?
- Да, доволна съм от представянето си. Успях да спечеля втора точка за WTA ранглистата на турнир с награден фонд $25 000, на който участват състезателки на високо ниво. Дадох всичко от себе си и постигнатото ме радва. Ще продължавам да тренирам и да се готвя за следващите турнири.

През твоя поглед как оценяваш 2014-а - успя ли да реализираш целите си и върху какво най-вече смяташ, че трябва да работиш?

- Все още не съм успяла да постигна целите си, но 2014-та не е приключила за мен. Имам да изиграя още четири турнира в България, още един с награден фонд $25 000 и три от по $10 000. Ще работя за доброто си представяне и в тях. Приоритет ще ми бъде подобряването на физическата ми подготовка.

Какви са амбициите ти за новия сезон?
- Амбициите ми за новия сезон са да защитя точките, които спечелих през този и да направя по-добро класиране. А всичко това се базира на много труд и усилия.

Кои са любимците ти сред най-добрите в света? В тази връзка какво мислиш и за Григор Димитров - в момента той е най-добрият български спортист изобщо и тепърва изглежда, че ще печели големи турнири?
- Сред любимите ми тенисисти са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Григор Димитров. Много се радвам за успехите на Гришо. Той израстна и постигна много. Пожелавам му да продължава все така и само нагоре. Сигурна съм, че от тук нататък ще печели много големи турнири и може да стигне и до номер 1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини