Диа с четвъртфинал в София, благодари на Маги Малеева



11-09-2014 16:23

Диа Евтимова достигна четвъртфиналите на ITF турнира "Алианц къп" в София. Тя победи германката Анна Цая с 6:3, 6:1 на кортовете на ТК "Левски".

Евтимова, която е с над 100 места по-напред в ранглистата, бе убедителна и поведе 2:0 на старта. Тя имаше проблеми единствено, когато трябваше да сервира за сета при 5:3. От ситуация 15:30 Евтимова обърна гейма и затвори.

Вторият сет бе прекъснат заради дъжд, но това не попречи на Евтимова да запази концентрацията си и да довърши започнатото. Националката проби за 2:1 и в крайна сметка не даде повече шансове на Цая.

"Най-много ме затрудни сервисът й. Особено в първия сет. Играла съм с нея, познавах й ударите, как се движи по корта. Тя беше контузена миналата година. Не ми беше много трудно днес. Определено бекхендът й не е толкова добър. Бих казала, че вчера ми беше доста по-трудно," коментира Евтимова след двубоя.

В спор за място на полуфинал Евтимова ще играе с квалификантката Ребека Срамкова.

"Искам да благодаря на Маги Малеева. Тренирах с нея миналата седмица и това ми помогна. Тя се раздава до последно дори в момента. Гледам мач за мач. Не познавам следващата си съперничка."

Диа смята, че се намира в добра форма и очаква резултатите да не закъснеят. "Чувствам се добре, надявам се да е така и в Добрич. След това ще играя на турнири в Америка, но не съм решила точно. Зависи какво е състоянието на крака ми. Сега съм на по-високо ниво, отколкото когато бях в топ 150. Надявам се да успея да се върна в тази роля," каза още третата ни ракета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини