За общото между Дел Потро и Чилич



11-09-2014 22:21

Сценарият за развитието на Откритото първенство на САЩ през 2009-а и 2014-а определено има много допирни точки. Или поне що се отнася до шампионите при мъжете. Турнирът в тези два сезона бе спечелен от двама 198-сантиметрови гиганти - Хуан Мартин дел Потро и Марин Чилич, които далеч не бяха причислявани към главните фаворити.

И двамата са на по 25 години като разликата между тях е само пет дни - Дел Потро е роден на 23-и септември, а Чилич на 28-и.

През 2002-а двамата се срещат във финала на един от големите юношески турнири "Ориндж Боул" в Маями. Тогава Чилич е поставен под номер 1 в схемата, а Дел Потро е 12-и. Аржентинецът обаче печели трофея след 6:2, 7:6. Поместеното видео е тъкмо от този двубой.

С началото на януари 2006-а година Чилич достига до номер 1 в света при юношите. Дел Потро от своя страна максимално заема трета позиция година по-рано. Любопитното е, че в тези сезони сред юношите те никога не се изправят един срещу друг.

Първият им двубой е сред професионалистите през 2009-а на Откритото първенство на Австралия и аржентинецът печели в четири сета. По-късно играят и на US Open същия сезон. Тогава Дел Потро пак печели в четвъртфиналите и в крайна сметка стига до трофея - негов единствен в Големия шлем. В общите им сблъсъци Дел Потро има сериозен аванс от 8:2.

Оказва се, че двамата гиганти са и много добри приятели. Тази година те демонстрираха това като играха заедно на двойки в Индиън Уелс. Хуан пък не пропусна да поздрави Марин веднага след финала в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини