Драматична загуба за Диа Евтимова



12-09-2014 13:43 | Станко Димов

Седмата поставена Диа Евтимова приключи на четвъртфинал участието си на международния турнир в София, който се провежда на кортовете на ТК "Левски" и е с награден фонд 25 000 долара. Националката за "Фед къп" отстъпи на Беатрис Хадад Мая след повече от два часа игра с 6:4, 1:6, 5:7.

Евтимова започна отлично мача и поведе с 3:0 гейма с пробив. Бразилката успя да изравни при 3:3, но след това 27-годишната Диа постигна още един брейк, за да спечели първия сет. Във втория 18-годишната Хадад Мая набързо поведе с 4:0 и скоро след това изравни частите.

В третата българката започна с пробив, който веднага след това затвърди за 2:0. Бразилската левичарка обаче успя да изравни при 2:2. В четвъртия гейм Евтимова отрази три възможности за пробив преди да капитулира. Веднага след това националката ни постигна нов брейк. В маратонски шести гейм третата ракета на България поведе с 40:0, но в крайна сметка беше пробита за 3:3. Развръзката настъпи в 12-ия гейм. При сервис на Евтимова 463-ата в света  Хадад Мая поведе с 40:0 и реализира още първия си мачбол.

За достигането си до четвъртфинал Диа взема 9 точки за световната ранглиста.

В последния четвъртфинал Виктория Томова играе срещу сръбската квалификантка Марина Качар.

Не преди 16:00 часа е финалната среща на двойки. В нея държавната шампионка за жени Джулия Терзийска и Ребека Срамкова от Словакия играят срещу Лина Гьорческа (Македония) и Деспина Папамихал (Гърция).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини