Най-любопитните реплики от US Open



12-09-2014 18:37 | Tennis24.bg

Вижте част от най-любопитните реплики на състезателите по време на Откритото първенство на САЩ.

 

"Легендарна? Не знам. Аз съм просто Серина," - Серина Уилямс

 

"Когато излизаш на корта, не мисля че някой се интересува от възрастта. Ако си сред най-добрите, това значи че го заслужаваш. Имаш нужните умения. Означава, че знаеш какво правиш," 34-годишната Винъс Уилямс.

 

"Мисля, че тя просто е родена да играе тенис," Екатерина Макарова за Серина Уилямс.

 

"Не съм си представяла да бъда споменавана наравно с Крис Евърт или Мартина Навратилова. Бях просто едно момиче с мечта и ракета в ръка," Серина Уилямс.

 

"Просто няма как да се получи по по-специален начин," Марин Чилич за достигането си до първи финал в Големия шлем.

 

"Никога не се предавам," Роджър Федерер за обрата си от 0:2 сета срещу Гаел Монфис.

 

"Не искам никой да ми казва какво мога и какво не," Виктория Азаренка.

 

"На практика тя напълно промени играта," Роджър Федерер за влиянието на Серина Уилямс върху женския тенис.

 

"Доказвала съм толкова много пъти, че хората грешат. Казваха, че съм твърде млада за топ 100, топ 50, топ 30. Винаги доказвах обратното. Приятно е," заяви бившата номер 1 Каролина Вожняцки.

 

"В живота трябва да се стараеш да се развиваш докато си жив," Серина Уилямс.

 

"Нямаме нищо против да играем пет сета. Предлагали сме го. От самите турнири не искат това. Готови сме за формат 3 от 5 сета," Серина Уилямс.

 

"Когато играта й се получава не е никак приятно да си срещу нея," Каролина Вожняцки за Серина.

 

"Срещнах Майкъл Джордан съвсем случайно преди няколко години на едно летище. Обикновено не се притеснявам в такива случаи, но той е толкова силна личност и спортист. Около него има специална аура. Той ми каза, "Хей, ти беше тенис състезателка." А аз си казах, "О, Боже, Майкъл Джордан знае коя съм!" - Мария Шарапова.

 

"Той беше моят идол сред всички спортисти," Роджър Федерер за Майкъл Джордан.

 

"Ударите просто ги нямаше," Новак Джокович след изненадващата си загуба от Кей Нишикори.

 

"Никога не е подходящо да играеш срещу Анди," Жо-Вилфред Цонга, който има само 2 победи в 10 мача с Мъри.

 

"Ню Йорк носи свой собствен дух. Обичам феновете тук. Те са много откровени и харесвам това в тях," Виктория Азаренка.

 

"Привилегия е да съм на този корт при тази невероятна атмосфера," Каролина Вожняцки затова какво е да играеш на най-големия корт в света - "Артър Аш".

 

"Бих започнала с медицинските прекъсвания. Иска ми се да разбера кой наистина се нуждае от тях и кой не," Мария Шарапова за нещото, което би променила в правилата.

 

"Вярвам в доброто у хората. Ако имаш нужда от помощ, трябва да я получиш. Не мисля, че правилата трябва да се променят," Каролина Вожняцки отговаря на същия въпрос.

 

"Да трябва да отразяваш мачбол не е никак забавно," Роджър Федерер.

 

"Ще ми е нужно известно време, за да преодолея случилото се," Гаел Монфис след пропилените два мачбола срещу Роджър Федерер.

 

"Не се чувствам като 25-годишна. Понякога имам чувството, че съм на 12, а понякога сякаш съм на 50," Виктория Азаренка.

 

"Полицай ме попита - "Ти си Симона Халеп, нали?" "Да, аз съм единствената," румънката отговаря на въпрос дали я разпознават в Ню Йорк.

 

"Нямаме много пари. Така, че трябва да си устойчив, за да успееш. Не сме разглезени," младокът Борна Чорич за хърватските спортисти.

 

"Беше ми трудно да се справя с цялото това внимание, защото съм много срамежлива. Не се чувствам комфортно в такива ситуации. Затворена в себе си съм. Случиха ми се толкова неща, за които не бях подготвена," Ана Иванович за периода, когато стана №1 в света.

 

"Това се случи, защото той е най-великият играч - той може всичко," Гаел Монфис след драматичната си загуба от Роджър Федерер.

 

"Пухкава ли съм?", Виктория Азаренка към репортер, който й казва, че изглежда "толкова привлекателна и пухкава на корта".

 

"Това е по-скоро Горанич", тв водещата Мари Карило описва сервиса на Марин Чилич след работата му с Горан Иванишевич.

 

"Все повече започвам да уважавам моите родители, които създадоха двама играчи - единият бе много добър, а другият наистина добър," Патрик МакЕнроу.

 

"Не съществува някаква магия, която да ме отведе изведнъж в топ 10. Това е положението. Трябва да работиш наистина здраво всеки ден," Слоун Стивънс за назначаването на новия й треньор в лицето на Томас Хьогщед.

 

"Малко съм изненадан, че съм на финал," Кей Нишикори, след като стана първият японец достигнал до мач за титлата от Големия шлем.

 

"Счетоводството за малко да ме убие," Винъс Уилямс за престоя си в Университета в Индиана.

 

"Невероятно е. Като преживяване бе невероятно, потресаващо. Лудо. Това бяха най-хубавите дни от живота ми," 15-годишната СиСи Белис.

 

"Мога да казвам наляво и надясно, "Имам 17 титли от Големия шлем, имам такива и такива рекорди." Страхотно е да можеш да подобряваш различни рекорди, да те сравняват с най-великите. Но само по себе си успехите ти не значат непременно, че си по-добър от тези състезатели," Роджър Федерер.

 

"Вероятно сервираме с еднаква скорост," за общите неща между него и също 17-кратната шампионка в турнири от Големия шлем Серина Уилямс.

 

"Играя професионално от 13, 14 години. Не е лесно всеки ден да излизаш на корта и да намираш мотивация. Нормално е да имаш върхове и спадове. Но аз отново намерих моя път към това. Освен това обичам спорта. Обичам да се състезавам. Да водя битки и да играя пред пълни трибуни. Това е нещото, което съм правила от дете. Не искам да се занимавам с нищо друго," Йелена Янкович.

 

"И двамата с Роджър играем със страст. Отдавна сме в играта. Обичаме този спорт. Това е общото между нас," - Серина Уилямс за Роджър Федерер.

 

"В родината ми тече купон в момента. Много са щастливи," - 34-годишният Виктор Естрела Бургос от Доминиканска република, който достигна до трети кръг.

 

"Не вярвам да има програма или човек, който може да създаде Серина Уилямс или Джон МакЕнроу или Пийт Сампрас," Патрик МакЕнроу.

 

"Горди сме да бъдем считани за модел за подражание. Удоволствие за нас е да сме в подобна роля," Серина Уилямс за отношението на младите тенисисти в САЩ към нея и сестра й Винъс.

 

"Баща ми вярваше в мен в пъти повече, отколкото самият аз съм вярвал във възможностите си," Новак Джокович.

 

"Понякога ми се допива "Кока-кола" и си взимам," Гаел Монфис затова какво предпочита да пие по време на мачове.

 

"Последният път, когато се возих в метрото в Ню Йорк се нараних, така че го избягвам. Вратата ме удари много лошо в коляното," Милош Раонич.

 

"Той е по-добър при всякакви условия от всички играчи останали играчи," Сам Куери за Новак Джокович.

 

"Ожених се, ще ставам баща скоро, №1 съм в спорта, който обичам. Повече от прекрасно е," Новак Джокович.

 

"Когато прогресираш в ранглистата определено приятелите ти се увеличават," Стан Вавринка.

 

"Обичам да правя точки от сервис. Не е лесно, но определено това прави живота ми по-лесен," Серина Уилямс.

 

"Не съм вярвал, че отново ще го срещна тази година," Джон Иснър, след като за трета поредна загуби на US Open от Филип Колшрайбер.

 

"Винаги сме били приятелки, но определено сме още по-близки. Обичаме се една друга, но искаме и да спечелим. Това е уникално приятелство. Мисля, че ще продължи и след края на кариерите ни," Серина Уилямс за Каролина Вожняцки.

 

"Никога не съм чувствала такава енергия на друг тенис корт по света," Южени Бушар за усещането да си на "Артър Аш".

 

"Едно от най-големите ми предимства е, че още от началото на моята кариера се уча много бързо. Не е нужно да ми се казват нещата по 10 или 50 пъти преди да ги разбера. Два-три пъти са достатъчни," Роджър Федерер.

 

"Милиарди долари не могат да се сравнят с чувствата, които изпитах в последните седмици, борейки се и надигравайки Халеп като се борих буквално до последно," Миряна Лучич-Барони.

 

"Имаме нужда от малко време разделени. Той е малко дразнещ напоследък. Плаче. Говори ми, а аз изглежда не го разбирам. Определено ме стресира," Серина Уилямс за нейния йоркширски териер Чип.

 

"Чувствам, че няма нужда да печеля повече. Имах страхотна кариера. Тенисът ми даде толкова много. Не съм очаквала подобно нещо. Горда съм да бъда част от такъв невероятен спорт," Серина Уилямс.

 

"Горан е всичко, но не и скучен," Марин Чилич за своя треньор и идол от детството - шампионът от Уимбълдън 2001 Горан Иванишевич.

 

"Много щастлив съм, че видях толкова хора тук дори в 2 през нощта," Кей Нишикори след петсетовата си победа над Милош Раонич за 4 часа и 19 минути. Двамата счупиха рекорда за най-късно завършил мач на US Open.

 

"Опасно е, когато те уцелят с топка в окото," Жил Симон, след като удари без да иска момиче подаващо топките.

 

"Винаги съм питала баща ми защо не съм левичарка. Дори като малка исках да играя с лява ръка и мисля, че щях да съм много добра," Серина Уилямс.

 

"Няма да лъжа - по-добре е да имаш някой, който да ти помага. Имам нужда от треньор," Гаел Монфис, който няма наставник.

 

"За мен тенисът е спорт. Не е професия, а спорт," отново Монфис.

 

"Много горд съм да направя нещо историческо," Кей Нишикори, след като стана първият японец от 1918-а година с полуфинал на US Open.

 

"Почти всичко, което знам е благодарение на нея," за Белинда Бенчич за Мартина Хингис, с която често тренира.

 

"Обичам тези леопардови шарки," Серина Уилямс за нестандартния си екип.

 

"Нейните постижения са очевидни - 18 титли от Големия шлем. Не може да постигнеш подобно нещо, ако не си изключителен в дейността си," Вожняцки за Серина Уилямс.

 

"Затова са журналистите, за да правят статистики," Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини