Стосър лиши Серина Уилямс от "Голям Шлем"



02-06-2010 17:33 | Николай Драгиев

Саманта Стосър лиши шоуто наречено "Ролан Гарос" и от световната номер 1 Серина Уилямс. След като вчера Роджър Федерер бе победен, сега и най-титулуваната състезателка при жените се прости с надпреварата. Австралийката за пореден път демонстрира невероятна класа и надви Уилямс с 6:2, 6:7, 8:6.

 

Това е 19-ата победа на клей през сезона за Стосър при само 2 загуби. Единствените й загуби са от Жюстин Енен на финал в Щутгарт и от Винъс Уилямс на четвъртфинал в Мадрид. Никоя друга състезателка обаче не е печелила толкова срещи на червено през сезона.

 

Първият сет бе истинска лекция на Стосър над по-опитната й опонентка. Два пробива и 6:2 в полза на австралийката.

 

В големи периоди от втората част Стосър доминираше, но в крайна сметка не успя да го материализира. При 5:3 световната номер 7 сервираше за мача, но бързо бе пробита от Уилямс. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Уилямс разпиля Сам и изравни сетовете.

 

Драмата разбира се настана в третата част. Двете си размениха по ранен пробив, след което доминираха с началния си удар. Стосър измъкна няколко тежки гейма при 4:5 и 5:6. При 6:6 тя нанесе своя решителен удар и проби отново. След това със своя мощен сервис нямаше проблем да затвори

 

Добрата новина за Уилямс е, че тя игра четвъртфинал и през миналия сезон, така че няма да загуби никакви точки за ранглистата и остава начело и след Открития шампионат на Франция. Най-добрият резултат на Серина е шампионската титла през 2002 г., когато до финалната срещна достигна и сестра й Винъс.

 

Интересното е, че при успех на "Ролан Гарос" Серина имаше уникалната възможност да направи "Голям Шлем", тъй като оставащите Уимбълдън и US Open са сред любимите й турнири.

 

Това е втори пореден полуфинал за австралийката на "Ролан Гарос". В осминафиналите тя надви и фаворитката в турнира Жюстин Енен. Така Сам е близо до своята мечта - титла от "Шлема".

 

В полуфиналния си двубой Стосър ще играе с Йелена Янкович. Сръбкинята има преднина от 3:1 победи в преките срещи между двете. За последно те играха в Маями през този сезон и в него Стосър спечели с 2:0 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини