Леандер Паес иска да оттегли на върха като Пеле и Али



16-09-2014 19:07

Звездата на индийския тенис Леандер Паес изрази желание да се оттегли от тениса подобно на глобални легенди в спорта като Пеле и Мохамед Али. 41-годишният Паеш е уверен, че удобна възможност да приключи триумфално своята кариера, ще бъде участието му на Олимпийските игри в Рио през 2016-а.

"Да спечеля медал в Рио ще ми даде възможност да се оттегля на върха. Винаги гледам в тази връзка на хора като Мохамед Али, които приключват в своя пик. Такива са още Пеле, Майкъл Джордан, Род Лейвър, Карл Люис," смята един от най-добрите състезатели на двойки.

До момента Леандер Паес има 14 титли от Големия шлем, а също и олимпийски бронзов медал на сингъл.

"За мен всичко опира до физическата форма. Играта ми е построена на скоростта и бързите рефлекси. Моята тренировъчна система е свързана с това да се предпазя от травми. Искам да съм сигурен, че съм в оптимално състояние, достатъчно силен и гъвкав. Но е нужно да намериш точния баланс между тези неща в спорт като тениса," коментира той.

В момента Паес преминава и през труден период като родител, тъй като се развежда и признава, че това се е отразило на представянето му. "Спечелил съм много турнири в кариерата си, но в края на краищата си оставам човек. Имам същите емоции като всеки друг и ми е тежко.

"Много отдаден баща съм. Искам да съм сигурен, че дъщеря ми ще получи най-доброто. Голям късметлия съм с нея. Тя разбира какво се случва и е много откровена с мен," разкрива Паес.

Паеш не пропуска да похвали и може би най-успешните играчи на двойки в момента - братята Боб Брайън и Майк Брайън. "Постиженията им са феноменални. Много ги уважавам, те са страхотни представители на спорта ни."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини