Президентът на ITF предлага революционна промяна



17-09-2014 15:57

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити изрази мнение, че може би е време да се направи промяна в структурата на мачовете. Той смята, че това е нужно, за да бъде запазен интересът на феновете към играта.

"Ще бъде по-добре в петсетовите мачове да съкратим геймовете до четири. А в трисетовите да останат по шест. Но това е само мое виждане. За да се стигне до такава промяна е нужно съгласието на играчите и много други хора," коментира италианецът.

Ричи Бити също така смята, че в момента тече и преходен период, в който за най-добрите играчи от последните години е по-трудно да печелят топ турнирите.

"Това е преходен момент. Старите герои все още са тук Серина, Федерер, Джокович, Надал, но има и нови лица при мъжете и жените," казва той.

Ричи Бити споделя, че е "много щастлив" от успеха на Марин Чилич на US Open още повече на фона на проблемите, през които премина той.

"Чилич винаги е бил добър играч. Направи нужните промени - преди му липсваше нещо, но сега успя да намери точния баланс."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини