Шиникова с още по-големи амбиции за новия сезон



19-09-2014 22:16

Изабелла Шиникова се представи силно на ITF турнира с награден фонд от 25 000 долара в Добрич и достигна до финалния двубой на двойки. В крайна сметка Шиникова и унгарката Река-Лука Яни, поставени под номер 2, отстъпиха пред румънките Ирина Мария Бара и Кристина-Андреа Миту с 5:7, 6:7(5).

"Обичам да играя в Добрич. Това е един от любимите ми градове в България, защото организацията на турнира "Изида къп" е на много високо ниво. Обстановката е уникална. Хората идват и подкрепят българките, а това е нещо много важно за тениса в България," заяви тя след мача.

"Тази година в турнира се включиха още по-добри състезателки и това го направи много силен. Жребият в сингъла ми отреди да играя с четвърта поставена Аранча Рус. Опитах се да се преборя, но малко не ми достигна. Това лято отново играх с нея и пак се получи оспорван мач. Тя все пак е била в Топ 60 и има голям опит.

"На двойки също се раздадох, но ни липсваше малко късмет. Сега ми предстоят международни турнири във Варна и Албена.

"За следващата година ще се старая да напредна в ранглистата, да се представя по-добре на турнирите и скоро да стигна до квалификации на турнирите от Големия шлем," разкри Шиникова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини