Тони Надал: Не съм сексист, но мъжкият и женският тенис са различни спортове



23-09-2014 17:11

Тони Надал разкритикува назначаването на Гала Леон като нов капитан на тима на Испания за Купа "Дейвис". Според него 40-годишната бивша професионалистка не е подходящата личност, която да замени Карлос Моя на поста.

"Не съжалявам за думите си. Не съм казал нищо обидно за Гала или жените. Обясних, че съм изненадан от решението. Твърдя, че това е проблем, но в никакъв случай не съм сексист. Може да кажете, че съм старомоден, защото виждам проблем да споделяш съблекалня с жена... ако това е сексизъм добре. Може и да съм старомоден," казва чичото на Рафаел Надал.

"Съществуват определени граници. Жените са способни колкото и мъжете, но мъжкият и женският тенис са различни спортове. Аз не съм запознат с тренировъчните правила в женския тенис. Не знам и кои са най-добрите състезателки. Убеден съм, че и Гала не знае коя е №40 в света. Сигурен съм обаче, че Серхи Бругера, който тренира Ришар Гаске, е наясно с това," коментира Надал.

Надал определя Серхи Бругера и Хуан Карлос Фереро като добри варианти за треньорския пост.

Самият Надал-старши отхвърля възможността един ден да бъде наставник на националния тим на страната си. "Не смятам, че съм подходящата личност. Има хора с по-голям авторитет в тениса от мен. Много по-подготвени. Не знам нищо за женския тенис. Познавам Шарапова и топ 4, но никой друг от топ 20," уточнява още Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини