Чилич: Мога да запазя нивото от US Open24-09-2014 13:47

Шампионът от Откритото първенство на САЩ Марин Чилич изрази увереност, че има сили да надгради върху успеха в Ню Йорк. Той уверен в силите си да продължи да се противопоставя на най-добрите в света.

Колко време Ви трябваше да осъзнаете, че сте спечелили US Open?
След финала дадох няколко интервюта на корта и един журналист ме попита: "Как се чувствате като победител в турнир от Големия шлем?" В този момент осъзнах какво ми се случва. За да разбера цялостно ситуацията ми бе нужна седмица. Върнах се в Хърватия и почувствах колко много значи тази победа.

Успяхте ли да поспите след финала?
Бях много уморен след турнира, моят отбор празнува победата цяла нощ. Аз обаче бързо се прибрах в хотела и заспах (смее се).

Какво си казахте с треньора си Горан Иванишевич след финала. Почувствахте ли, че той се гордее с Вас?
След мача се видяхме в съблекалнята и поговорихме за около минута. Но всички в отбора ми изпитвахме невероятна радост. Ако можехте да видите Горан и как целият сияше от щастие и гордост от тениса, който показах. На следващия ден говорихме много и обсъждахме мача. Той бе радостен от победата, но и ми показа върху какво ще работим.

Победата в Ню Йорк е невероятно постижение. Но как намирате мотивация след това?

Прави сте, това е най-голямото постижение в кариерата ми. Сега моята мотивация е свързана с това да получавам удоволствие от всеки случай, когато изляза на корта. Искам да прогресирам. Знам, че ми предстоят много загуби и не малко победи. Но ми се иска да съхраня духа, който ми помогна да триумфирам на US Open. Чувствам, че мога да запазя това ниво на игра.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Australian Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Мелбърн, Австралия
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини