Хингис и Пенета с първа титла заедно



27-09-2014 17:58

Легендарната Мартина Хингис и Флавия Пенета спечелиха първата си титла съвместна титла. Бившата номер 1 и Пенета триумфираха на турнира в Ухан след успех в спора за трофея над Кара Блек и Каролин Гарсия 6:4, 5:7, 12:10.

Пенета и Хингис поведоха убедително 6:4, 5:3 и изглеждаха близо до съвсем лесна победа в два сета. Блек и Гарсия спечелиха четири поредни гейма, за да спечелят втората част като дори отразиха четири мачбола.

Драмата продължи и в решителния дълъг тайбрек. Хингис и Пенета спасиха на свой ред два мачбола при 9:8 и 10:9, преди да затворят мача с 12:10.

В четирите си турнира до момента съвместно Хингис и Пенета записаха два финала като загубиха в Ийстбърн и на US Open. Така те имат добри шансове да попаднат на заключителния турнир на най-добрите в Сингапур в края на годината.

"Беше трудно в края на втория сет, но това е нормално във финал. Невероятно е отново да играя с Мартина. Тя е страхотен партньор и човек. Всичко бе перфектно, насладихме се на седмицата," заяви Пенета.

"Не са много местата, на които мога да кажа, че се завръщам след 20 години. Наистина обичам този турнир и се насладих на всеки момент. Фантастична седмица бе," сподели и Хингис.

Хингис и Пенета ще участват и от новата седмица на China Open в Пекин, а там ще са поставени под номер 8.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини