Цветана Пиронкова – Мария Кириленко 6:4, 6:1 (гейм по гейм)



29-09-2014 07:34 | Станко Димов

Цветана Пиронкова - Мария Кириленко, първи кръг на турнира в Пекин.

ПЪРВИ СЕТ (сервис за Пиронкова)

1:0 Отлично начало на срещата за Пиронкова, която имаше нужда от около 2 минутки, за да открие резултата в мача. Цвети завърши гейма с впечатляващ бекхенд-уинър по късия диагонал.

2:0 Серията на Пиронкова продължава. Българката поведе с 40:15 и си гарантира 2 точки за пробив. В този момент Кириленко "помогна", след като допусна непредизвикана грешка и пробивът е факт.

3:0 Пиронкова печели безпроблемно и второто си подаване. Кириленко сгреши няколко ретура, като пресили топката и я прати в аут. До момента всички в двубоя се развива по плана на българката. Първа пауза, след която на сервис се връща Кириленко.

3:1 Първи гейм за Кириленко в двубоя. Рускинята поведе с 40:15, след което с излизане на мрежата приключи гейма и си заслужи аплаузите на публиката.

3:2 Кириленко връща пробива. Рускинята поведе с 40:15, но Пиронкова спаси първата точка за пробив след невероятен бекхенд. При втората обаче рускинята направи отличен ретур на сервис, след което Цвети едвам стигна до топката, преди да я прати в аут.

3:3 Кириленко изравнява резултата. Рускинята изцяло изчисти ударите си и започна да пласира всяка една топка на желаното от нея място. Преднината на Пиронкова е заличена.

3:4 Втори пробив на Кириленко, която за първи път от началото на срещата излиза напред в резултата. Рускинята поведе с 40:0, Цвети спаси първия брейк-бол, но при втория допусна двойна грешка и сдаде гейма.

4:4 Пиронкова връща пробива и изравнява резултата. Кириленко поведе с 15:0, но след това допусна 4 непредизвикани грешки, с което загуби подаването си.

5:4 Пиронкова печели подаването си и след паузата Кириленко ще трябва да сервира за оставане в първия сет. Изключително непредвидим остава изходът на първата част. Двете редуват силни със слаби игри.

6:4 Гейм и първи сет за Цветана Пиронкова. Кириленко направи много грешки в последния гейм и заслужено го загуби на 0.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

0:1 Кириленко слага край на серията на Пиронкова и повежда в началото на втората част след пробив. Рускинята обърна гейма от 15:40 и успя да пробие сервиса на Цвети.

1:1 Пиронкова връща светкавично пробива и изравнява резултата.

2:1 Гейм на 0 за Цвети, която повежда в резултата във втората част току преди първата пауза в сета.

3:1 Пробивите във втората част продължават да валят. Пиронкова повежда с 3:1, след като се справи за втори път с подаването на Кириленко след много продължителен гейм.

4:1 Отличен гейм за Цвети Пиронкова, която спаси точка за пробив, а след това с ас спечели подаването си. Българката е само на две крачки от успех и място във втори кръг в турнира.

5:1 Още един пробив за Цвети, при това на 0. Българката докосва място в следващата фаза, където по всяка вероятност ще срещне световната №1 Серина Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини